Građanima iz cele Srbije pružamo podršku u prikupljanju novca za lečenje! Ako Vam je potrebna pomoć, pozovite 011/412-3030 i postanite korisnik naših usluga!

Vesti

 • Andrej Kulundžić je postao novi ambasador Fondacije

  22.03.2015

  Novi ambasador Humanitarne fondacije Novi Beograd postao je Andrej Kulundžić! Rođen je 16. maja 1970. godine u Beogradu. Trkačkim virusom zarazio se veoma rano, od oca Marjana, koji je bio šampion Jugoslavije 1973. godine. Takmičarsku karijeru započeo je 1992. godine i osvojio je mnoge značajne trofeje. Nakon karijere, 2000. godine, osniva renomirani automobilski magazin Top Spid, a kasnije i istoimenu televizijsku emisiju u kojoj se našao u ulozi urednika i voditelja. Danas je rado viđen gost najvećih svetskih kompanija iz automobilske industrije i testira i prezentuje njihove najnovije modele na našem tržištu.
  [više ...]

 • Uplaćen i drugi deo iznosa sa Grand festivala

  21.03.2015

  Humanitarna fondacija Novi Beograd je danas deci korisnicima i korisnicama uplatila i drugi deo iznosa sakupljenog na Petom Grand festivalu u iznosu od 4.884.089 dinara, tako da je u ukupnom zbiru uplaćeno 16.040.370 dinara! Veliko HVALA Grand produkciji!
  [više ...]

 • Uplaćen deo novca od takmičenja Tvoje lice zvuči poznato

  19.03.2015

  Zaslugom pobednika takmičenja Tvoje lice zvuči poznato Baneta Mojićevića, koji je svoju nagradu donirao Fondaciji, uplaćen nam je deo predviđenog novca. U pitanju su donacije u iznosu od preko dva miliona dinara od strane organizacije Dečije srce i produkcijske kuće \\\\\\\"Emotion\\\\\\\" od 60 000 dinara. Hvala!
  [više ...]

 • Novi ambasador Fondacije je postao Radoš Bajić!

  12.03.2015

  Novi ambasador Humanitarne fondacije Novi Beograd je postao Radoš Bajić! Radoš Bajić je glumac, scenarista i reditelj. Rođen je u Medveđi kod Trstenika 1953. godine. Ostvario je izvanredne uloge u filmovima, tv dramama i serijama. Bajiću je veliku popularnost doneo lik Sekule koji je glumio u istoimenim filmovima. Pored glumačkog opusa uspešnu i bogatu profesionalnu karijeru Radoša Bajića obeležavaju i osvedočeni autorski, scenaristički i producentski rezultati. Počev od monodrame Led pa do TV serije Selo gori baba se češlja i Ravna gora, on je autor i scenarista mnogih umetničkih dela. Značajan doprinos afirmaciji naših kulturnih vrednosti Bajić je dao i kao izdavač, za šta je tri godine nagrađivan na Sajmu knjiga za izdavački poduhvat godine. Veliku kreativnu energiju, entuzijazam i napor Bajić permanantno ulaže u očuvanje tradicionalnih, kuluturnih i istorijskih vrednosti srpskog naroda iz centralne Srbije i tamošnjeg srpskog sela. Vezan rođenjem za selo, u svom umetničkom radu on se predano i sa zanosom bavi tradicijom, baštinom i savremenošću srpskog sela. Kolumnista je dnevnih novina Politika gde uglavnom piše o društvenim temama. Od 2012. godine Bajić je redovni član Odbora za selo Srpske Akademije nauka i umetnosti. Oženjen je suprugom Milenom. Ima dvoje dece, ćerku Jelenu i sina Nedeljka, dve unuke, Sofiju i Lenku i dva unuka, Aleksandra i Filipa. Živi u Beogradu i rodnom selu Medveđi kod Trstenika.
  [više ...]

 • Fondacija sa partnerima izgradila dva nova doma u Obrenovcu

  05.03.2015

  Dve porodice u Obrenovcu koje su bez svojih domova ostale u majskim poplavama prošle godine zahvaljujući Humanitarnoj fondaciji Novi Beograd i kompaniji “Hilti”, dobile su dve nove kuće. Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd i osnivač Fondacije, Georgi Dimitrov, direktor kompanije „Hilti SMN”, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, danas su posetili porodice Teofilović i Nedić koje su se uselile u nove kuće. - Prošle godine kada su nas zadesile one nesrećne poplave mi smo u Humanitarnoj fondaciji Novi Beograd otvorili poseban SMS broj za prikupljanje pomoći za poplavljenje. Akciji se priključila kompanija “Hilti” i uspeli smo da sakupimo sredstva da se ovim porodicama obezbedi krov nad glavoma. Izuzetno smo ponosni što smo mogli nekom da pomognemo u ovakvoj situaciji. Želim da se zahvalim na pomoći svim donatorima, posebno kompaniji “Hilti”. Mi ćemo i dalje nastaviti da pomažemo i sarađujemo sa svim ljudima dobre volje. Drago mi je da se život u Obrenovcu vraća u normalno stanje, da ljudi nastavljaju da žive kao pre. Danas smo doneli i pet hiljada knjiga koje smo zajedno sa firmom Štampa sistem “Moj kiosk” prikupili za biblioteku Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj“ koja je bila potpuno potopljene – rekao je Šapić. Ukupna vrednost donacije je 3.851.860 dinara. Jedna kuća je površine 64 m2, a druga kuća je 45 m2. Prilikom obilaska gradonačelnik Siniša Mali se zahvalio svim donatorima koji su doprineli obnovi Obrenovca, a posebno Humanitarnoj fondaciji Novi Beograd i kompaniji „Hilti SMN”. On je rekao da je do danas 70 porodica u Obrenovcu dobilo nove domove. Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković naglasio je da današnji događaj simblično pokazuje da je Grad Beograd jedna velika porodica. Direktor kompanije „Hilti SMN” Georgi Dimitrov zahvalio je radnicima ove kompanije iz celog sveta, koji su svojim donacijama doprineli da se izgrade ove kuće. Petar Teofilović koji je dobio jednu od kuća zahvalio se svima koji su pomogli da on i supruga ponovo dobiju krov nad glavom, jer su se, kako je naveo, mučili ne znajući gde će i šta će. Snežana Nedić iz druge porodice kojoj je Fondacija obezbedila kuću, rekla je da je njihova stara kuća srušena i da su morali da žive u jako teškim uslovima kao podstanari.
  [više ...]

 • Ivan Bekjarev je novi ambasador Fondacije!

  02.03.2015

  Novi ambasador Humanitarne fondacije Novi Beograd postao je naš poznati glumac Ivan Bekjarev! ​Ivan Bekjarev (Beograd, 6. april 1946) je srpski glumac makedonskog porekla. Roditelji Bekjarevog potiču iz Makedonije. Otac Georgi je pred Drugi svetski rat došao u Beograd, a majka Radmila je u Beograd došla 1945. Posle završetka osnovne škole, upisao je Šestu beogradsku gimnaziju, a zatim i Fakultet dramskih umetnosti. Zajedno sa njim su studirali Josif Tatić i Milan Gutović. Prvu ulogu na filmu odigrao je 1967. godine u filmu Bokseri idu u raj, u kome je glavnu ulogu tumačio Mija Aleksić. Slavu je stekao ulogom Vujkovića u TV seriji Banjica i Stevice Kurčubića u TV seriji Bolji život. Glumio je i u kultnom filmu Bure baruta. Dugi niz godina Bekjarev se bavi pedagoškim radom, kao redovni profesor glume. Njegovi studeni bili su i Milan Kalinić, Iva Štrljić, Aleksandra Balmazović, Danijel Nikolić.
  [više ...]

 • Preko 400 000 primljenih SMS poruka na brojeve Fondacije!

  28.02.2015

  Sa ponosom saopštavamo da smo na brojeve Humanitarne fondacije Novi Beograd primili preko 400.000 SMS poruka. Zajedno smo učinili mnogo da pomognemo deci, odraslima, institucijama i udruženjima kojima je pomoć najpotrebnija. Svakoga dana od uplata i poruka se sakupljaju sredstva za naše korisnike.
  [više ...]

 • Andrea Lekić ambasadorsko pojačanje Fondacije!

  17.02.2015

  Andrea Lekić, kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije, poslednje je i veliko ambasadorsko pojačanje Fondacije! Hvala Andrei, ubeđeni smo da će sa njom naš šampionski tim biti još jači i da ćemo još efikasnije pomagati onima kojima je najpotrebnije!
  [više ...]

 • Novi ambasador Fondacije je postao Bane Mojićević

  04.01.2015

  Novi ambasador Humanitarne fondacije Novi Beograd postao je Bane Mojićević, poznati pevač i pobednik takmičenja Tvoje lice zvuči poznato! Podsetimo, Bane je 25 000 evra od nagrade dodelio korisnicima i korisnicama Fondacije.
  [više ...]

 • Održan Godišnji koktel Fondacije

  17.12.2014

  Humanitarna fondacija Novi Beograd koktelom u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda obeležila je uspešnih osam meseci rada od svog osnivanja u aprilu 2014. godine. Humanitarna fondacija Novi Beograd osnovana je odlukom Skupštine opštine Novi Beograd, a na inicijativu predsednika opštine Aleksandra Šapića. Preko svog sajta www.budihuman.rs Humanitarna fondacija Novi Beograd trenutno prikuplja novčanu pomoć za 24 obolele dece, 14 odraslih, sedam udruženja i četiri ustanove, a dvanaestoro dece je uz pomoć Fondacije već operisano ili je otpočelo neophodno lečenje. „Humanitarna fondacija Novi Beograd jedinstvena je pre svega zbog toga što daje jednake šanse svima kojima je pomoć potrebna, a sa druge strane davaocima sredstava pruža sigurnost da će pomoć otići onima kojima je namenjena. U Fondaciji se svima posvećuje jednaka pažnja, ne merimo tuđu muku i probleme, već preko sajta www.budihuman.rs građanima ostavljamo mogućnost da sami odluče kome će pomoći“, izjavio je predsednik Gradske opštine Novi Beograd i osnivač Fondacije, Aleksandar Šapić, koji je dodao da je veoma zadovoljan radom Fondacije u prvih osam meseci od osnivanja: „Od osnivanja Fondacije u aprilu 2014. do danas primili smo skoro 270 hiljada SMS poruka, što u novcu zajedno sa donacijama iznosi oko 40 miliona dinara. Ovom prilikom želeo bih da zahvalim svim kompanijama, kao i pojedincima koji su uplatom donacija i slanjem SMS poruka na naš broj 3030 pomogli da mnoga deca odu na neophodne operacije i lečenja. Ovo je samo početak, velika dela nam tek predstoje.“ Aleksandar Šapić uručio je zahvalnice kompanijama i pojedincima koji su posebno pomogli rad Humanitarne fondacije Novi Beograd. Zahvalnice su dobili: Grand produkcija, televizija Studio B, Prva srpska televizija, kompanija “Comtrade Group”, dnevni list “Naše novine”, kompanija “Color Press Group”, pevačica Seka Aleksić, internet portal Telegraf.rs, kompanija “Telenor d.o.o.”, kompanija “Hilti SMN d.o.o.“, operativni direktor Grand produkcije Saša Jakšić, glumac Ljubiša Samardžić, IT menadžer Miodrag Lapčević, direktorka korporativnih komunikacija TV B92 Beba Dragić, korporativni menadžer Stevan Stojaković, kompanija “Banca Intesa a.d.“ i Računovodstvena kuća Unija BG d.o.o. Koktelu u Skupštini grada Beograda prisustvovale su brojne javne ličnosti koje podržavaju rad Humanitarne fondacije Novi Beograd, među kojima su Sara Jovanović, bivša rukometašica Svetlana Kitić, članovi grupe Neverne Bebe, Minja Subota, Jova Radovanović, Irina Vukotić, Željko Vasić, Dejan Matić, bivši fudbaler Dušan Savić.
  [više ...]

 • Snežana Đurišić nova ambasadorka Fondacije!

  15.12.2014

  Snežana Đurišić, pobednica petog Grand festivala, postala je nova ambasadorka Humanitarne fondacije Novi Beograd. Podsetimo, prihod sa jubilarnog, petog, Grand festival je otišao deci korisnicima Fondacije. Zahvaljujemo Snežani Đurišić i sigurni smo da ćemo sa njom u našem ambasadorskom timu još efikasnije ispunjavati našu misiju - da pomognemo deci, odraslima, udruženjima i zdravstvenim institucijama kojima je to najpotrebnije. Vaše malo je nekome sve!
  [više ...]

 • Na Grandovom festivalu sakupljeno 170 000 evra!

  04.12.2014

  Na jubilarnom petom Grandovom festivalu koji je održan pod nazivom Budi human je sakupljeno gotovo 170 000 evra za decu korisnike Fondacije! Zahvaljujemo se Grand produkciji, TV Prva, kao i svima koji su slanjem poruke pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ponosni smo na svakog od vas! Vaše malo je nekome mnogo!
  [više ...]

 • Dule Savić novi ambasador Fondacije!

  20.11.2014

  Fudbalska legenda Dušan Dule Savić je postao novi ambasador Humanitarne fondacije Novi Beograd! Dušan Savić je rođen 1955. u Ubu. Fudbal je počeo da igra u lokalnom klubu Jedinstvu iz Uba, a 1972. godine stigao je na Zvezdinu Marakanu. Dve godine kasnije postaje prvotimac Crvene zvezde. U 19. godini debituje za tadašnju jugoslovensku reprezentaciju. Odigrao je preko 400 zvaničnih utakmica za Crvenu zvezdu. Posle toga proveo je šest sezona u francuskoj Prvoj ligi - dve u FK Lil i četiri u FK Kan. Šest meseci igrao je i u španskoj Prvoj ligi za Sporting iz Hihona. Oprobao se i na velikom platnu i odigrao ulogu samog sebe u filmu Munje. Danas vodi Trenersku akademiju. Oženjen je i ima dvoje dece. Sigurno smo da ćemo sa Duletom u timu biti još efikasniji u ispunjenju svoje misije – da pomognemo deci, odraslima, zdravstvenim institucijama i udruženjima koja se bave obolelima.
  [više ...]

 • Ljubiša Samardžić novi ambasador Fondacije!

  14.11.2014

  Jugoslovenska i srpska glumačka legenda Ljubiša Samardžić je postao novi ambasador Humanitarne fondacije Novi Beograd. Ljubiša Samardžić je rođen 19. novembra 1936. godine u Skoplju. Prvi film u kome je glumio bio je „Spletka i ljubav“ davne 1960. godine, a 1962. godine je u filmu „Peščani grad“ glumio momka Smokija po kome je i dobio nadimak koji ga i dan danas prati. 1967. je snimio i istoimeni film gde je imao glavnu ulogu. Glumio je u dosta partizanskih filmova koji su obeležili njegovu karijeru, a neki od najznačajnijih su „Orlovi Rano lete“, „Valter brani Sarajevo“, „Kozara“ i „Povratak otpisanih“. Prekretnicu u njegovoj karijeru čini film i tv serija „Vruć vetar“ gde je ulogom Borivoja Šurdilovića Šurde pokazao da se isto tako dobro snalazi i u komedijama. Serija je postigla neopisiv uspeh kako u Jugoslaviji tako i izvan njenih granica. U Mađarskoj je čak najpopularnija serija svih vremena. Međutim pored glume, Ljubiša Samardžić je režirao čak 8 filmova, a takođe njegovi poslednji projekti su i „Miris kiše na Balkanu“ i „Jesen stiže dunjo moja“ koji su stekli veliku popularnost. Sigurni smo da ćemo sa Ljubišom u timu još efikasnije ostvarivati našu misiju – da pomognemo deci, odraslima, zdravstvenim institucijama i udruženjima koja se bave obolelima na što efikasniji način.
  [više ...]

 • Legendarna grupa Legende postala novi ambasador Fondacije

  12.11.2014

  Grupa Legende je postala novi ambasador Humanitarne fondacije Novi Beograd. Grupa Legende osnovana je u Beogradu 1988. godine, kada i objavljuje svoj prvi album. Do februara 2014. godine održala je 53 koncerta u Sava centru. Svaka nova koncertna sezona započinje u Sava Centru, a zatim grupa Legende nastavlja sa turnejom po gradovima širom Srbije, regiona i inostranstva. Do danas, grupa Legende je održala preko 1700 koncerata u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Poljskoj, Kipru, Švedskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Austriji, Kanadi, Nemačkoj, Australiji, SAD, Rusiji i Francuskoj. Grupa Legende je dobitnik mnogih nagrada i priznanja: 10 nagrada “Oskar popularnosti”, 9 priznanja “Melko”, 7 nagrada “Zlatni Melos”, “Zlatni violinski ključ”, nagrada PGP-a za tiraž, 4 zlatne ploče, nagrada Beovizije za pesmu iz filma “Jesen stiže dunjo moja”, veliki broj priznanja za humanitarne koncerte, nagrade sa nekoliko domaćih festivala. Grupa Legende je deset puta proglašavana za grupu godine, a poslednje priznanje je dobila novembra 2011.godine – sedmi “Zlatni Melos”. Pored ovih priznanja dobitnik je “Zlatne palme” i “Beogradskog pobednika”. Sigurni smo da ćemo sa grupom Legende nastaviti da još efikasnije pomažemo onima kojima je najpotrebnije – deci, odraslima, zdravstvenim institucijama i udruženjima koja pomažu obolelima.
  [više ...]

 • Neverne bebe za malog Mihajla Grbića

  05.11.2014

  Ambasador Humanitarne fondacije Novi Beograd Milan Đurđević je, sa svojom grupom, legendarnim Nevernim bebama, održao koncert u Cirihu 20. septembra. Deo prihoda sa koncerta je uplaćen na podračun korisnika Fondacije, našeg malog Mihajla Grbića. Novac je sakupljen i zahvaljujući ljubaznosti i humanosti prijatelja članova grupe iz Ciriha okupljenih oko organizacije Ju Rok Večeri i Bojani Kisling. Zahvaljujemo se Milanu i grupi Neverne bebe u ime Humanitarne fondacije Novi Beograd, malog Mihajla Grbića i njegove porodice.
  [više ...]

 • Saradnja sa Grand festivalom i TV Prva

  04.11.2014

  Humanitarna fondacija Novi Beograd sklopila je saradnju sa TV Prva i Grand festivalom. Jubilarni, peti Grandov festival će nositi naziv Grand festival – Budi human! Učesnici Grand festivala će pevati za pomoć bolesnoj deci korisnicima Fondacije. Gledaoci će moći da pomognu tako što će upisati broj 1 i slati SMS poruke na 3030. U skladu sa sloganom Fondacije “jednaka šansa za sve”, sav prikupljeni novac će biti ravnomerno raspoređen na podračune korisnika i korisnica. Zahvaljujemo se TV Prva i Grand festivalu, i nadamo se da ćemo na ovaj način prikupiti dosta sredstava za lečenje mališana.
  [više ...]

 • Danica Maksimović je postala nova ambasadorka Humanitarne fondacije Novi Beograd

  21.10.2014

  Danica Maksimović, proslavljena srpska glumica, je postala nova ambasadorka Humanitarne fondacije Novi Beograd.
  [više ...]

 • Ognjen Amidžić novi ambasador Fondacije!

  06.10.2014

  Ognjen Amidžić, poznati muzičar i televizijski voditelj je postao ambassador Humanitarne fondacije Novi Beograd! Ognjen je rođen u Šapcu 1975. godine, a od 1991. počinje da radi na TV Šabac gde je vodio muzičku emisju Vi-Džej 015. Posle završene gimnazije u Šapcu odlazi na studije u Beograd. Počinje prvo da radi na radio-stanici Beograd 202, a potom i na RTS-u gde je vodio popularnu muzičku emisiju Garaža. Godine 2001. prelazi na TV Pink, na kojoj osmišlja novu zabavnu formu Jutarnjeg programa. Gosti su mu dolazili u krevet, a on je emisiju vodio u pidžami. Četiri godine kasnije sa Marinkom Madžgaljem osniva grupu Flamingosi, a na TV Pinku imali su emisiju Ćao Darvine. Na TV Pink trenutno vodi emisiju Amidži šou u kojoj je voditelj i Oskar, Ognjenov alter ego. Od 2009. voditelj je i rialiti programa Farma. Sigurni smo da ćemo sa Ognjenom među ambasadorima još efikasnije pomagati našim korisnicima, i da će pomoć stizati tamo gde je najpotrebnija! Vaše malo je nekome mnogo!
  [više ...]

 • Preko 100 000 poslatih poruka na brojeve Fondacije!

  04.10.2014

  Sa ponosom saopštavamo da je poslato preko 100 000 poruka na brojeve Humanitarne fondacije Novi Beograd. Zajedno smo učinili mnogo da pomognemo deci, odraslima, institucijama i udruženjima kojima je pomoć najpotrebnija. Svakoga dana od uplata i poruka se sakupljaju sredstva za naše korisnike.
  [više ...]

Uplati donaciju na dinarski ili devizni račun!

Upiši 1 i pošalji SMS na broj 3030!

Cena poruke je 200 din(PDV se ne naplaćuje)

Postavi baner na svoj sajt!

Poznaješ nekog kome je neophodna pomoć?

na vrh