Građanima iz cele Srbije pružamo podršku u prikupljanju novca za lečenje! Ako Vam je potrebna pomoć, pozovite 011/412-3030 i postanite korisnik naših usluga!

Odužimo se srpskim herojima!

Izradimo statue herojima Albanske golgote

KORISNIKU POTREBNO

17042176

Izradimo statue herojima

Albanske golgote

 • Uplati na račune:
  Dinarski: 160-449114-64
  Devizni: 00-540-0001631.7
  IBAN: RS35160005400001631734
 • Upiši 180 i pošalji SMS na 3030
  Cena poruke: 200 din (PDV se ne naplaćuje)
  Upiši human180 i pošalji SMS na 455
  Cena poruke: 20 CHF e-Doniraj

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić 

priključuje se akciji za izradu i postavljanje statua bronzanih vojnika ispred spomen-kosturnice na ostrvu Vido koju su pokrenuli Udruženje novinara Srbije i dnevni list “Kurir”.

U jubilarnoj godini, u kojoj se obeležava stogodišnjica od iskrcavanja srpske vojske, države i izbeglica na grčko ostrvo Krf, Humanitarna fondacija Novi Beograd, UNS i Kurir akcijom  „Izradimo statue herojima Albanske golgote na ostrvu Vido“ žele da se svi zajedno bar malo odužimo slavnim precima i konačno završimo mauzolej, u kome počivaju junaci iz Prvog svetskog rata izdahnuli pošto su peške prešli Albaniju.

Gradnja mauzoleja na „ostrvu smrti“, koji je projektovao čuveni arhitekta Nikolaj Krasnov, počela je 1939, ali je Drugi svetski rat sve pekinuo. U decenijama koje su usledile, mauzolej nikada nije završen.

Dve impozantne statue srpskih vojnika, visoke po tri i po metra, treba da stoje na ulazu u spomen-kosturnicu i time večito odaju počast srpskim stradalnicima čije su kosti u mauzoleju i hiljadama onih koji su pokoj našli na dnu Jonskog mora u plavoj grobnici. I da nedvosmisleno (po)kazuju da je „ostrvo smrti“ simbol stradanja i dizanja iz pepela jednog naroda.

Da pomognete izradu i postavljanje statua bronzanih vojnika ispred spomen-kosturnice na ostrvu Vido upiši 180 i pošalji SMS na 3030. Možeš pomoći i uplatom na poseban dinarski ili devizni račun, kao i karticom preko našeg sajta na linku e-doniraj.

Odužimo se srpskim herojima!

Napomena: Korisnik je u mogućnosti da raspolaže sa novcem prikupljenim od SMS poruka, tek od momenta kada operater mobilne telefonije uplati novac na račune Fondacije. Operater na račun Fondacije uplaćuje samo sredstva koja je sam uspeo da naplati od donatora i to u periodu od 2 do 3 meseca od slanja SMS poruke.

*Humanitarna fondacija Budi human

Tamara Garčević

*Ivana Đorđević

Tanja Pejičić

*Ivana Đorđević

Pavle Gvozdić

Uplati donaciju na dinarski ili devizni račun!

Upiši 1 i pošalji SMS na broj 3030!

Cena poruke je 200 din(PDV se ne naplaćuje)

Postavi baner na svoj sajt!

Poznaješ nekog kome je neophodna pomoć?

na vrh