Građanima iz cele Srbije pružamo podršku u prikupljanju novca za lečenje! Ako Vam je potrebna pomoć, pozovite 011/412-3030 i postanite korisnik naših usluga!

Za SBROP!

Specijalna bolnica za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku

KORISNIKU POTREBNO

330000

Pomozimo Specijalnoj

ustanovi

 • Uplati na račune:
  Dinarski: 160-466013-98
  Devizni: 00-540-0002032.2
  IBAN: RS35160005400002032247
 • Upiši 280 i pošalji SMS na 3030
  Cena poruke: 200 din (PDV se ne naplaćuje)
  Upiši human280 i pošalji SMS na 455
  Cena poruke: 20 CHF e-Doniraj

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić

prikuplja novčana sredstva za Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku je zdravstvena ustanova sa preko 60 godina iskustva, koja se bavi protetičkom rehabilitacijom osoba sa najtežim oblikom invaliditeta, amputacijama nogu i ruku. U ovoj ustanovi se godišnje protetički zbrine oko 600 osoba sa različitim oblicima i stepenom invalidnosti. Protetička rehabilitacija uključuje pripremu pacijenta, izradu protetičkog pomagala i obuku pacijenta za korišćenje dobijenog pomagala.

Pacijenti naše bolnice su osobe sa amputacijama gornjih ili donjih ekstremiteta, koji su bez dela tela ostali usled bolesti ili povreda (saobraćajne nesreće, povrede na radu), a u pitanju su osobe svih uzrasnih grupa.

Ovim osobama su usled hendikepa značajno umanjeni psihofizički potencijali. Prilikom boravka u Ustanovi (prosečna dužina hospitalizacije je oko 70 dana), pacijenti se ponovo obučavaju aktivnostima dnevnog života, prilagođenim novonastalom stanju. U ovoj fazi mnogo stručnjaka različitih specijalnosti radi zajedno da bi se ustanovio najbolji mogući program rehabilitacije za svakog pacijenta. Prilikom prijema, veći deo pacijenata zadužuje sobna invalidska kolica, kojima se služi u toku hospitalizacije. Vremenom, postojeći fond ovih pomagala se jako smanjio usled dotrajalosti i kvarova, tako da sada ova Ustanova ne može svim pacijentima izaći u susret.

Kako bi se poboljšali uslovi boravka pacijenata, neophodno je najmanje 15 novih kolica.

Pomozimo ovoj Ustanovi! Upišimo 280 i pošaljimo SMS na 3030. Njima možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Pomozimo Specijalnoj ustanovi! Budimo humani!

Napomena: Korisnik je u mogućnosti da raspolaže sa novcem prikupljenim od SMS poruka, tek od momenta kada operater mobilne telefonije uplati novac na račune Fondacije. Operater na račun Fondacije uplaćuje samo sredstva koja je sam uspeo da naplati od donatora i to u periodu od 2 do 3 meseca od slanja SMS poruke.

*Humanitarna fondacija Budi human

Tamara Garčević

*Ivana Đorđević

Tanja Pejičić

*Ivana Đorđević

Pavle Gvozdić

Uplati donaciju na dinarski ili devizni račun!

Upiši 1 i pošalji SMS na broj 3030!

Cena poruke je 200 din(PDV se ne naplaćuje)

Postavi baner na svoj sajt!

Poznaješ nekog kome je neophodna pomoć?

na vrh