Kako da pomognem?

Budimo humani! Svako ko je u prilici i želi da pomogne našim korisnicima to može učiniti na nekoliko načina.

1. Slanjem SMS poruke na humanitarni broj 3030

Ukoliko želite da pomognete određenom korisniku možete poslati SMS poruku sa odgovarajućom ključnom reči (podbrojem tog Korisnika) koji se nalazi na njegovoj profilnoj stranici. Svaki Korisnik ima svoj SMS podbroj koji treba da upišete u tekst poruke i pošaljete SMS na broj 3030 kako biste izvršili donaciju za određenog Korisnika. Vrednost jedne SMS poruke je 200 dinara (PDV se ne naplaćuje). Nakon poslate poruke primićete povratnu SMS poruku kojom će vam operator potvrditi donaciju.

Takođe, putem SMS poruke možete donirati sredstva u zajednički fond, upisivanjem 1 ili 200 ili 500 u tekst poruke i slanjem na broj 3030. Slanjem SMS poruke sa tekstom 1 ili 200 na 3030 donirate 200,00 dinara, a sa tekstom 500 donirate 500,00 dinara u zajednički fond. 

Prijavu na servis mesečne pretplate u iznosu od 200,00 dinara možete ostvariti slanjem SMS poruke na humanitarni broj 3030 sa tekstom: BUDIHUMAN. Za odjavu sa pretplatničkog servisa potrebno je da pošaljete SMS poruku sa tekstom: STOPBH na humanitarni broj 3030.

2. Uplatom na dinarski račun

Svaki Korisnik ima svoj posebni dinarski račun na koji možete da uplatite donaciju. Donaciju možete izvršiti nalogom za uplatu ili nalogom za prenos. Ukoliko koristite mBanking aplikaciju, možete automatski popuniti nalog za prenos za doniranje određenom korisniku, očitavanjem QR koda, koji se nalazi na njegovoj stranici.

Primer: Želite da pomognete određenom Korisniku Fondacije uplatom na dinarski račun, instrukcije za uplatu donacije na dinarski račun Fondacije otvoren za Korisnika nalaze se na njegovoj stranici.  Donaciju možete uplatiti nalogom za uplatu ili nalogom za prenos, a uplaćena donacija će biti prikazana na sajtu Fondacije na stranici Korisnika u spisku uplata nakon očitavanja bankarskog izvoda o promenama i stanju na dinarskom računu za dan uplate. 

Uputstvo za popunjavanje naloga za uplatu

Uputstvo za popunjavanje naloga za prenos

Humanitarna fondacija “Budi human – Aleksandar Šapić” je upisana u Registar organizacija civilnog društva čiji su namenski računi oslobođeni od naplate provizija prilikom uplate donacija u OTP banci. Napominjemo da oslobođenje od provizija važi za sve grupe klijenata i za sve načine uplata koje se realizuju preko OTP banke.

3. Uplatom na devizni račun

Svaki korisnik ima svoj posebni devizni račun na koji možete da uplatite novac.

Primer: Želite da pomognete određenom Korisniku Fondacije uplatom na devizni račun, instrukcije za uplatu donacije na devizni račun Fondacije otvoren za Korisnika nalaze se na njegovoj stranici.  Donaciju možete uplatiti deviznim nalogom za uplatu ili deviznim nalogom za prenos, a uplaćena donacija će biti prikazana na sajtu Fondacije na stranici Korisnika u spisku uplata nakon očitavanja bankarskog izvoda o promenama i stanju na deviznom računu za dan uplate.

4. Uplatom preko Interneta

Uplata preko Interneta se vrši platnim karticama iz zemlje i inostranstva preko "e-commerce" servisa Intesa banke. Omogućeno je korišćenje "Maestro", "Visa" i "Master card" platnih kartica.

Primer: Želite da pomognete određenom korisniku Fondacije. Na njegovom profilu postoji link e-doniraj. Klikom na link dolazite na stranicu Intesa banke gde je potrebno da upišete neophodne podatke da bi se donacija realizovala. Na sajtu budihuman.rs možete već nakon nekoliko dana da se uverite da li je uplata izvršena.

 

5. Uplatom iz inostranstva putem PayPal-a

Od 1. jula 2019. godine omogućili smo doniranje i putem PAYPAL naloga.

Primer: Želite da pomognete korisniku Fondacije. Na njegovom profilu postoji link dugme PAYPAL. Klikom na njega dolazite na stranicu gde unosite iznos koji želite da donirate u Evrima i ukoliko želite svoje ime i prezime. Takođe, potrebno je da potvrdite polje NISAM ROBOT, nakon čega se klikne na dugme Doniraj i slede dalji koraci. Doniranje putem PAYPAL-a nije moguće iz Srbije zbog zakonskih ograničenja.