Kako da pomognem?

Budimo humani! Svako ko je u prilici i želi da pomogne našim korisnicima to može učiniti na nekoliko načina.

1. Slanjem SMS poruke na humanitarni broj 3030

Ukoliko želite da pomognete određenom korisniku možete poslati SMS poruku sa odgovarajućom ključnom reči (podbrojem tog Korisnika) koji se nalazi na njegovoj profilnoj stranici. Svaki Korisnik ima svoj SMS podbroj koji treba da upišete u tekst poruke i pošaljete SMS na broj 3030 kako biste izvršili donaciju za određenog Korisnika. Vrednost jedne SMS poruke je 200 dinara (PDV se ne naplaćuje). Nakon poslate poruke primićete povratnu SMS poruku kojom će vam operator potvrditi donaciju.

Takođe, putem SMS poruke možete donirati sredstva u zajednički fond, upisivanjem 1 ili 200 ili 500 u tekst poruke i slanjem na broj 3030. Slanjem SMS poruke sa tekstom 1 ili 200 na 3030 donirate 200,00 dinara, a sa tekstom 500 donirate 500,00 dinara u zajednički fond. 

Prijavu na servis mesečne pretplate u iznosu od 200,00 dinara možete ostvariti slanjem SMS poruke na humanitarni broj 3030 sa tekstom: BUDIHUMAN. Za odjavu sa pretplatničkog servisa potrebno je da pošaljete SMS poruku sa tekstom: STOPBH na humanitarni broj 3030.

2. Uplatom na dinarski račun

Svaki Korisnik ima svoj posebni dinarski račun na koji možete da uplatite donaciju. Donaciju možete izvršiti u Pošti ili banci, popunjavanjem naloga za uplatu ili prenos. Ukoliko koristite mBanking aplikaciju, možete automatski popuniti nalog za prenos za doniranje određenom korisniku, očitavanjem njegovog QR koda, koji se nalazi pri dnu njegove profilne stranice.

Primer: Želite da pomognete Petru Petroviću. Na njegovom profilu možete da vidite njegov poseban broj dinarskog računa. Novac uplaćujete tako što u najbližoj banci uplatite željenu sumu na odgovarajući račun. Na sajtu budihuman.rs možete već sledećeg radnog dana da se uverite da li je uplata izvršena.

Uputstvo za popunjavanje naloga za uplatu

Uputstvo za popunjavanje naloga za prenos

Humanitarna fondacija “Budi human – Aleksandar Šapić” je upisana u Registar organizacija civilnog društva čiji su namenski računi oslobođeni od naplate provizija prilikom uplate donacija u OTP banci. Napominjemo da oslobođenje od provizija važi za sve grupe klijenata i za sve načine uplata koje se realizuju preko OTP banke.

3. Uplatom na devizni račun

Svaki korisnik ima svoj posebni devizni račun na koji možete da uplatite novac.

Primer: Želite da pomognete Petru Petroviću. Na njegovom profilu možete da vidite njegov poseban broj deviznog računa u evrima. Ispod banera se nalazi link sa instrukcijama za uplate na devizni račun u evrima. Novac mu uplaćujete tako što u najbližoj banci uplatite željenu sumu na odgovarajući račun. Uplata će biti vidljiva na sajtu Fondacije kada prođe kroz devizni račun korisnika.

4. Uplatom preko Interneta

Uplata preko Interneta se vrši platnim karticama iz zemlje i inostranstva preko "e-commerce" servisa Intesa banke. Omogućeno je korišćenje "Maestro", "Visa" i "Master card" platnih kartica.

Primer: Želite da pomognete Petru Petroviću. Na njegovom profilu postoji link e-doniraj. Klikom na link dolazite na stranicu Intesa banke gde je potrebno da upišete neophodne podatke da bi se donacija realizovala. Na sajtu budihuman.rs možete već nakon nekoliko dana da se uverite da li je uplata izvršena.

 

5. Uplatom iz inostranstva putem PayPal-a

Od 1. jula 2019. godine omogućili smo doniranje i putem PAYPAL naloga.

Primer: Želite da pomognete Petru Petroviću. Na njegovom profilu postoji link dugme PAYPAL. Klikom na njega dolazite na stranicu gde unosite iznos koji želite da donirate u Evrima i ako želite svoje ime i prezime. Takođe, potrebno je da potvrdite polje NISAM ROBOT, nakon čega se klikne na dugme Doniraj i slede dalji koraci. Doniranje putem PAYPAL-a nije moguće iz Srbije zbog zakonskih ograničenja.