Način rada Fondacije

Način rada Fondacije

Humanitarnu fondaciju BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić osnovao je naš proslavljeni vaterpolista i tadašnji predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, a počela je sa radom juna 2014. godine.

Cilj Fondacije je da se pomogne pojedincima kojima je neophodna pomoć za lečenje.

Način rada Fondacije je jedinstven u Srbiji, jer do sada nije postojala ovakva praksa koja omogućava da svi korisnici, u skladu sa motom Fondacije „jednaka šansa za sve“ na jednostavan način dođu do potrebnih sredstava, a sa druge strane oni koji daju pomoć u svakom trenutku znaju kako teče akcija i koliko je novca sakupljeno.

To je omogućeno otvaranjem sajta www.budihuman.rs na kome svi oni koji potraže pomoć dobijaju svoju stranu, podračun i broj na jedinstvenom, zajedničkom SMS broju 3030.

Novac koji se za određenog Korisnika prikupi, uplaćuje se direktno bolnici ili zdrastvenoj ustanovi koja pruža uslugu. Plaćanje se vrši isključivo preko računa na dospelu fakturu. Novac ne može da se podigne, niti sa njim da dođe u direktan kontakt, nijedno fizičko lice, pa ni sam Korisnik ili roditelj Korisnika, to jest deteta.

Svaki naš Korisnik ima svoj profil na kome su njegov devizni i dinarski podračun i lični sms broj i sav novac, koji na njega dospe, putem SMS-a ili uplate na račune, može u punom iznosu da iskoristi za svoje lečenje. Fondacija od svake pojedinačne uplate na račune Korisnika Fondacije ne zadržava proviziju. 

Na sajtu se svaki dan objavljuju podaci koliko je novca prikupljeno za svakog ko se obratio za pomoć.

Korisnik Fondacije postaje se veoma jednostavno.

Potrebno je da se popuni zahtev i donese potrebna dokumentacija. Nakon provere da li budući korisnik ispunjava uslove potpisuje se ugovor i nakon izvršenog postupka aktivacije SMS podbroja akcija se oglašava na sajtu fondacije i o od tog tog trenutka počinje sakupljanje sredstava.

Postoji više načina da se korisniku uplati novac:

- Slanjem SMS poruke na humanitarni broj 3030:
Može se poslati SMS poruka sa odgovarajućim brojem za bilo kog korisnika na broj 3030. Vrednost poruke je 200 dinara.

-  Uplatom na dinarski račun:
Svaki korisnik ima svoj posebni dinarski račun na koji se može uplatiti novac.

- Uplatom na devizni račun:
Svaki korisnik ima svoj posebni devizni račun na koji se može uplatiti novac.

- Uplatom preko interneta:
Uplata korisniku preko interneta vrši se platnim karticama preko servisa „Intesa“ banke. Novac se može uplatiti „Maestro“, „Viza“ i „Master kard“ platnim karticama.

- Uplatom iz inostranstva putem PAYPAL naloga:
Od 1. jula 2019. godine, moguće je izvršiti uplatu i putem PAYPAL naloga. 

Svi operateri A1, Yettel i MTS su se odrekli svoje zarade, a dinarski i devizni računi su otvoreni kod banke „Intesa“.