Како да помогнем?

Будимо хумани! Свако ко је у прилици и жели да помогне нашим корисницима то може учинити на неколико начина.

1. Слањем СМС поруке на хуманитарни број 3030

Уколико желите да помогнете одређеном кориснику можете послати СМС поруку са одговарајућом кључном речи (подбројем тог Корисника) који се налази на његовој профилној страници. Сваки Корисник има свој СМС подброј који треба да упишете у текст поруке и пошаљете СМС на број 3030 како бисте извршили донацију за одређеног Корисника. Вредност једне СМС поруке је 200 динара (ПДВ се не наплаћује). Након послате поруке примићете повратну СМС поруку којом ће вам оператор потврдити донацију.

Такође, путем СМС поруке можете донирати средства у заједнички фонд, уписивањем 1 или 200 или 500 у текст поруке и слањем на број 3030. Слањем СМС поруке са текстом 1 или 200 на 3030 донирате 200,00 динара, а са текстом 500 донирате 500,00 динара у заједнички фонд. 

Пријаву на сервис месечне претплате у износу од 200,00 динара можете остварити слањем СМС поруке на хуманитарни број 3030 са текстом: БУДИХУМАН. За одјаву са претплатничког сервиса потребно је да пошаљете СМС поруку са текстом: СТОПБХ на хуманитарни број 3030.

2. Уплатом на динарски рачун

Сваки Корисник има свој посебни динарски рачун на који можете да уплатите донацију. Донацију можете извршити у Пошти или банци, попуњавањем налога за уплату или пренос. Уколико користите mBanking апликацију, можете аутоматски попунити налог за пренос за донирање одређеном кориснику, очитавањем његовог QR koda, који се налази при дну његове профилне странице.

Пример: Желите да помогнете Петру Петровићу. На његовом профилу можете да видите његов посебан број динарског рачуна. Новац уплаћујете тако што у најближој банци уплатите жељену суму на одговарајући рачун. На сајту будихуман.рс можете већ следећег радног дана да се уверите да ли је уплата извршена.

Упутство за попуњавање налога за уплату

Упутство за попуњавање налога за пренос

3. Уплатом на девизни рачун

Сваки корисник има свој посебни девизни рачун на који можете да уплатите новац.

Пример: Желите да помогнете Петру Петровићу. На његовом профилу можете да видите његов посебан број девизног рачуна. Новац му уплаћујете тако што у најближој банци уплатите жељену суму на одговарајући рачун у било којој валути. На сајту будихуман.рс можете већ следећег радног дана да се уверите да ли је уплата извршена.

 

4. Уплатом преко Интернета

Уплата преко Интернета се врши платним картицама из земље и иностранства преко "e-commerce" сервиса Intesa banke. Омогућено је коришћење "Maestro", "Visa" и "Master card" платних картица.

Пример: Желите да помогнете Петру Петровићу. На његовом профилу постоји линк е-донирај. Кликом на линк долазите на страницу Интеса банке где је потребно да упишете неопходне податке да би се донација реализовала. На сајту будихуман.рс можете већ након неколико дана да се уверите да ли је уплата извршена.

5. Уплатом из иностранства путем ПаyПал-а

Од 1. јула 2019. године омогућили смо донирање и путем PAYPAL налога.

Пример: Желите да помогнете Петру Петровићу. На његовом профилу постоји линк дугме PAYPAL. Кликом на њега долазите на страницу где уносите износ који желите да донирате у Еврима и ако желите своје име и презиме. Такође, потребно је да потврдите поље НИСАМ РОБОТ, након чега се кликне на дугме Донирај и следе даљи кораци. Донирање путем PAYPAL-а није могуће из Србије због законских ограничења.