Како да помогнем?

Будимо хумани! Свако ко је у прилици и жели да помогне нашим корисницима то може учинити на неколико начина.

1. Слањем СМС поруке са садржајем 1 или 2 или 3... на хуманитарни број 3030

Уколико желите да помогнете нашим корисницима можете послати СМС поруку са одговарајућим бројем за било ког корисника. Сваки корисник има различит број, који треба да упишете у текст поруке и пошаљете СМС на број 3030 како бисте остварили донацију. Вредност поруке је две стотине динара (ПДВ се не наплаћује). Након послате поруке примићете СМС којим ће вам оператор потврдити донацију.

Такође, можете уписати и број 1 у садржај поруке и послати СМС на број 3030. Таква донација одлази на заједнички рачун. 

Трећа опција за слање СМС поруке је месечна претплата. Слањем поруке BUDIHUMAN, на 3030 постајете претплатник који сваког месеца аутоматски донира две стотине динара, на заједнички рачун. У сваком тренутку можете се одјавити слањем STOPBH, на 3030. 

Пример: Желите да помогнете Петру Петровићу. На његовом профилу пише да је регистрован под корисничким бројем 7. Напишите поруку са садржајем 7 и пошаљите СМС на 3030.

2. Уплатом на динарски рачун

Сваки Корисник има свој посебни динарски рачун на који можете да уплатите донацију. Донацију можете извршити у Пошти или банци, попуњавањем налога за уплату или пренос. Уколико користите mBanking апликацију, можете аутоматски попунити налог за пренос за донирање одређеном кориснику, очитавањем његовог QR koda, који се налази при дну његове профилне странице.

Пример: Желите да помогнете Петру Петровићу. На његовом профилу можете да видите његов посебан број динарског рачуна. Новац уплаћујете тако што у најближој банци уплатите жељену суму на одговарајући рачун. На сајту будихуман.рс можете већ следећег радног дана да се уверите да ли је уплата извршена.

Упутство за попуњавање налога за уплату

Упутство за попуњавање налога за пренос

3. Уплатом на девизни рачун

Сваки корисник има свој посебни девизни рачун на који можете да уплатите новац.

Пример: Желите да помогнете Петру Петровићу. На његовом профилу можете да видите његов посебан број девизног рачуна. Новац му уплаћујете тако што у најближој банци уплатите жељену суму на одговарајући рачун у било којој валути. На сајту будихуман.рс можете већ следећег радног дана да се уверите да ли је уплата извршена.

 

4. Уплатом преко Интернета

Уплата преко Интернета се врши платним картицама из земље и иностранства преко "e-commerce" сервиса Intesa banke. Омогућено је коришћење "Maestro", "Visa" и "Master card" платних картица.

Пример: Желите да помогнете Петру Петровићу. На његовом профилу постоји линк е-донирај. Кликом на линк долазите на страницу Интеса банке где је потребно да упишете неопходне податке да би се донација реализовала. На сајту будихуман.рс можете већ након неколико дана да се уверите да ли је уплата извршена.

5. Уплатом из иностранства путем ПаyПал-а

Од 1. јула 2019. године омогућили смо донирање и путем PAYPAL налога.

Пример: Желите да помогнете Петру Петровићу. На његовом профилу постоји линк дугме PAYPAL. Кликом на њега долазите на страницу где уносите износ који желите да донирате у Еврима и ако желите своје име и презиме. Такође, потребно је да потврдите поље НИСАМ РОБОТ, након чега се кликне на дугме Донирај и следе даљи кораци. Донирање путем PAYPAL-а није могуће из Србије због законских ограничења.