Начин рада Фондације

Начин рада Фондације

Хуманитарну фондацију БУДИ ХУМАН - Александар Шапић основао је наш прослављени ватерполиста и тадашњи председник општине Нови Београд Александар Шапић, а почела је са радом јуна 2014. године.

Циљ Фондације је да се помогне појединцима којима је неопходна помоћ за лечење.

Начин рада Фондације је јединствен у Србији, јер до сада није постојала оваква пракса која омогућава да сви корисници, у складу са мотом Фондације „једнака шанса за све“ на једноставан начин дођу до потребних средстава, а са друге стране они који дају помоћ у сваком тренутку знају како тече акција и колико је новца сакупљено.

То је омогућено отварањем сајта www.budihuman.rs на коме сви они који потраже помоћ добијају своју страну, подрачун и број на јединственом, заједничком СМС броју 3030.

Новац који се за одређеног Корисника прикупи, уплаћује се директно болници или здраственој установи која пружа услугу. Плаћање се врши искључиво преко рачуна на доспелу фактуру. Новац не може да се подигне, нити са њим да дође у директан контакт, ни једно физичко лице, па ни сам Корисник или родитељ Корисника, то јест детета.

Сваки наш Корисник има свој профил на коме су његов девизни и динарски подрачун и лични смс број и сав новац, који на њега доспе, путем СМС-а или уплате на рачуне, може у пуном износу да искористи за своје лечење. Фондација од сваке појединачне уплате на рачуне Корисника Фондације не задржава провизију. 

На сајту се сваки дан објављују подаци колико је новца прикупљено за сваког ко се обратио за помоћ.

Корисник Фондације постаје се веома једноставно.

Потребно је да се попуни захтев и донесе потребна документација. Након провере да ли будући корисник испуњава услове потписује се уговор и након извршеног поступка активације СМС подброја акција се оглашава на сајту фондације и од тог тренутка почиње сакупљање средстава.

Постоји више начина да се кориснику уплати новац:

- Слањем СМС поруке на хуманитарни број 3030:
Може се послати СМС порука са одговарајућим бројем за било ког корисника на број 3030. Вредност поруке је 200 динара.

-  Уплатом на динарски рачун:
Сваки корисник има свој посебни динарски рачун на који се може уплатити новац.

- Уплатом на девизни рачун:
Сваки корисник има свој посебни девизни рачун на који се може уплатити новац.

- Уплатом преко интернета:
Уплата кориснику преко интернета врши се платним картицама преко сервиса „Интеса“ банке. Новац се може уплатити „Маестро“, „Виза“ и „Мастер кард“ платним картицама.

- Уплатом из иностранства путем PAYPAL налога:
Од 1. јула 2019. године, могуће је извршити уплату и путем PAYPAL налога. 

Сви оператери А1, Yettel и МТС су се одрекли своје зараде, а динарски и девизни рачуни су отворени код банке „Интеса“.