Реч оснивача

Буди хуман фондација је постала највећа и најмасовнија фондација ове врсте у свету. Не постоји фондација ове врсте нигде на планети, која је помогла и помаже, већем броју људи и кроз коју је већи број добрих људи некоме помогао.

Начин на који се даје једнака шанса свима да буду помогнути, а уједно и донатору да помогне ономе за кога сматра да му је помоћ најпотребнија, чини ову фондацију јединственом ове врсте у свету.

Успели смо да вратимо поверење и веру у хуманитарни рад, јер начин на који је фондација од првог дана постављена је такав да свака особа која жели да кроз фондацију некоме помогне може пратити ток своје помоћи од момента кад је уплаћена, до тренутка док не дође до њеног корисника, то јест оболеле особе.

На нашем сајту свакодневно се може видети колико је новца уплаћено сваком кориснику, колико је смс порука до тог тренутка примио и колико му је још средстава потребно до коначног циља. Корисници ни у једном тренутку немају контакт са новцем, а само на основу достављених предрачуна, сакупљена средства се са посебног подрачуна сваког корисника директно уплаћују искључиво и једино назначеним здравственим институцијама као пружаоцима услуга, уз стриктно примењивање најстрожијих правила која су постављена још од првог дана нашег деловања.

Успели смо потпуно самостално да решимо и проблем које се често јављао услед чекања, од момента слања смс поруке, до момента до када оператери изврше уплату за послате и наплаћене СМС поруке. Некада тај процес зна да траје и до три месеца, а времена нажалост често толико нема за многе наше кориснике. Из посебних средстава финансирамо тај период који траје између месец и по дана и три месеца, а који је често кључан у спашавању нечијег живота.

Желео бих да се захвалим свима који на било који начин доприносе раду наше фондације, јер ово је битка и борба која нема свој почетак и крај, ово је борба која непрестано траје и ми смо се одлучили да од ње никада не одустанемо.

Александар Шапић,

оснивач Хуманитарне фондације "Буди хуман - Александар Шапић"